Jump to content
DeployCentral

Cant capture image


daizer
 Share

Recommended Posts

Hello All,

First post & I am already looking for help :)

I'm trying to capture my first windows 7 pro image.

When I run the capture wizard it gives me the following message "The virtual machine you are attempting to capture appears to be in the middle of running updates. Please complete the updates and try again."

Problem is it's not updating, the image is fully patch & upto date!!

I've tried to capture the image with the virtual instance running & not running with the same message.

Any help out there?

Cheers

Darren

Link to comment
Share on other sites

Make sure you have started up and shutdown your VM several times after running updates.

If you have done that, and still recieve the error, then the registry keys probably didn't get properly cleaned up.

In your virtual reference machine, check the following registry keys.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Component Based Servicing\PackagesPending

If that key exists, and you are sure all the updates are complete, you can delete it and it should resolve the issue.

Thanks,

SmartDeploy Support

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...