Jump to content
DeployCentral

Internal nvme drive not recognized as Physical Drive 0 during imaging


Recommended Posts

I recently rebuilt refreshed and recaptured my standard image and now the new Dell Optiplex 7080 systems will not recognize the internal nvme drive and assigns the Smartdeploy flash drive as c:. I can boot from the internal drive and it goes through the standard new PC setup so I know the hardware is functioning. I had an older image that used 2.0.2080 that worked but I unfortunately overwrote it with the new image.  I'm running 2.0.3090 and my image is Windows 21H1. 

Link to comment
Share on other sites

You'll need to create your boot media with the platform pack for this model selected in the Media Wizard.  That will add the storage driver into the boot environment and allow the internal storage to show up.  This is because Dell ships their machines with RAID on.  If the machine has a single NVMe drive, then the other option it to turn it to just AHCI in the BIOS, then the native NVMe controller will be used and not require an additional driver

Link to comment
Share on other sites

On 6/29/2021 at 12:55 PM, LloydSpooner said:

The AHCI option fixed it. Thanks for the help!

Oh duh! That was it. I havent imaged a 7080 since March so its been a minute. Current role is using Lenovo laptops.🤮

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...